Overall | 0.00 |
Quality | 0.00 | |
Service | 0.00 | |
Price | 0.00 | |
Location | 0.00 | |
Guarantee | 0.00 |
Show details
Hide details
Error. Check the fields below.
Country | |
Postcode | |
City | Wrocław |
Street | Kutnowska 1-3 |
Phone | 71 750 46 31 |
Fax |
Business sectors
Do stworzenia miejsca, które łączyłoby ze sobą te dwie pasje, zainspirowała nas najsłynniejsza polska podróżniczka – Elżbieta Dzikowska. Jej pełne przygód wyprawy na wszystkie kontynenty, opowiedziane w cyklu dokumentów „Pieprz i Wanilia”, rozbudziły w nas ciekawość świata i niepohamowany apetyt na życie. Pod jej patronatem nabraliśmy wiatru w żagle i powołaliśmy do życia restaurację, w której spotykają się ludzie i smaki z całego świata, tworząc egzotyczną mieszankę kultur i potraw
Aby wykreować prawdziwie etniczne menu, podróżowaliśmy po kuchniach wszystkich kontynentów, odnajdując w nich niebanalne i aromatyczne składniki. Zachwyciła nas różnorodność włoskich makaronów, harmonia i piękno azjatyckich kompozycji, klasyczne smaki Południowej Europy oraz awangarda latynoamerykańskich przystawek. Menu restauracji Pieprz i Wanilia zmienia się w każdym sezonie, bowiem nieustannie dokonujemy nowych odkryć kulinarnych. Niezmienna pozostaje natomiast wysoka jakość naszych dań, w których obecne są najszlachetniejsze składniki, m.in. grzyby shitake, dziki ryż, pomidory pelati, oliwa truflowa czy czarny sezam
Pieprz i Wanilia to miejsce stworzone dla ludzi, którzy najbardziej na świecie kochają dobrą kuchnię i marzą o wyprawach w
najdalsze zakątki Ziemi. Dla tych, którzy chcieliby zjeść obiad w chmurach podczas ‘Dinner in the sky’ i mają odwagę spróbować steku z krokodyla. To również idealna sceneria dla kameralnych uroczystości jak wesela czy zaręczyny, dzięki pięknym wnętrzom, których nastrój budują świeże kompozycje kwiatowe, zapach wanilii i światło świec. Prócz potraw inspirowanych smakami świata, restauracja organizuje również imprezy w najlepszym stylu, jak wieczory jazzowe, spotkania autorskie czy apetyczne pikniki na trawie w Parku Południowym
W miejskiej dżungli Wrocławia jesteśmy przyczółkiem podróżniczej pasji, ostoją dobrego smaku i relaksującym zakątkiem, w którym z powodzeniem uda się zaplanować wyprawę na krańce świata
Do stworzenia miejsca, które łączyłoby ze sobą te dwie pasje, zainspirowała nas najsłynniejsza polska podróżniczka – Elżbieta Dzikowska. Jej pełne przygód wyprawy na wszystkie kontynenty, opowiedziane w cyklu dokumentów „Pieprz i Wanilia”, rozbudziły w nas ciekawość świata i niepohamowany apetyt na życie. Pod jej patronatem nabraliśmy wiatru w żagle i powołaliśmy do życia restaurację, w której spotykają się ludzie i smaki z całego świata, tworząc egzotyczną mieszankę kultur i potraw
Aby wykreować prawdziwie etniczne menu, podróżowaliśmy po kuchniach wszystkich kontynentów, odnajdując w nich niebanalne i aromatyczne składniki. Zachwyciła nas różnorodność włoskich makaronów, harmonia i piękno azjatyckich kompozycji, klasyczne smaki Południowej Europy oraz awangarda latynoamerykańskich przystawek. Menu restauracji Pieprz i Wanilia zmienia się w każdym sezonie, bowiem nieustannie dokonujemy nowych odkryć kulinarnych. Niezmienna pozostaje natomiast wysoka jakość naszych dań, w których obecne są najszlachetniejsze składniki, m.in. grzyby shitake, dziki ryż, pomidory pelati, oliwa truflowa czy czarny sezam
Pieprz i Wanilia to miejsce stworzone dla ludzi, którzy najbardziej na świecie kochają dobrą kuchnię i marzą o wyprawach w
najdalsze zakątki Ziemi. Dla tych, którzy chcieliby zjeść obiad w chmurach podczas ‘Dinner in the sky’ i mają odwagę spróbować steku z krokodyla. To również idealna sceneria dla kameralnych uroczystości jak wesela czy zaręczyny, dzięki pięknym wnętrzom, których nastrój budują świeże kompozycje kwiatowe, zapach wanilii i światło świec. Prócz potraw inspirowanych smakami świata, restauracja organizuje również imprezy w najlepszym stylu, jak wieczory jazzowe, spotkania autorskie czy apetyczne pikniki na trawie w Parku Południowym
W miejskiej dżungli Wrocławia jesteśmy przyczółkiem podróżniczej pasji, ostoją dobrego smaku i relaksującym zakątkiem, w którym z powodzeniem uda się zaplanować wyprawę na krańce świata
You're an owner of this firm or authorized person? After confirmation you can become an administrator of this profile.